To flyplasser stengt på Sicilia etter vulkanutbrudd

Røyk og lava strømmer ut av vulkanen Etna, som er den største av Italias tre aktive vulkaner. Den ligger på øya Sicilia, nære byen Catania. Foto: AP Photo / Salvatore Allegra / NTB scanpix
Røyk og lava strømmer ut av vulkanen Etna, som er den største av Italias tre aktive vulkaner. Den ligger på øya Sicilia, nære byen Catania. Foto: AP Photo / Salvatore Allegra / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

To flyplasser er delvis stengt på den italienske øya Sicilia etter at vulkanen Etna hadde utbrudd natt til lørdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Store askeskyer fra vulkanen tvang to lufthavner ved Catania, den nest største byen på øya, til å stenge. De skal være delvis åpnet igjen lørdag morgen.

I tillegg til askeskyene førte utbruddet også til at lava rant omtrent halvannen kilometer ned fjellsiden. Det er ikke meldt om store ødeleggelser eller skadde.

Utbruddet kommer etter at vulkanen hadde noe aktivitet i begynnelsen av juni, og et tidligere utbrudd i desember i fjor, opplyser Italias nasjonale institutt for geofysikk og vulkanologi (INGV).

Etna har som regel mindre utbrudd. Det siste store utbruddet skjedde tidlig i 2009. Tidligere denne måneden mistet en turgåer livet som følge av et vulkanutbrudd på den italienske øya Stromboli, nord for Sicilia.