Korallrev-tilsynet i Australia krever strakstiltak

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det statelige organet som forvalter Great Barrier Reef etterlyser raske og sterke tiltak fra regjeringen mot klimaendringer for å redde det kjente korallrevet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Great Barrier Reef Marine Park Authority, som er et offentlig organ, sier det er et presserende behov for reduksjon av klimagassutslipp. De etterlyser så raske og sterke tiltak som mulig – både nasjonalt og internasjonalt – for å beskytte fremtiden til revet.

Great Barrier Reef, verdens største korallrev, strekker seg over et område som er 2.300 kilometer langt. Det regnes som verdens største struktur laget av levende organismer og er oppført på FNs verdensarvliste.

I likhet med svært mange andre tropiske korallrev, har Great Barrier Reef fått store skader som følge av den globale oppvarmingen. Høyere vanntemperaturer gjør at korallene mister farge og risikerer å dø.

Australias utslipp av klimagasser har steget de siste fire årene under den nylig gjenvalgte statsministeren Scott Morrision, som støtter landets store kullindustri.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Regjeringen har heller ikke opprettholdt målene om utslippsreduksjon fastsatt i Parisavtalen. Eksperter betviler at Australia vil klare å redusere utslippene med minst 26 prosent under 2005-nivå innen 2030.

– Ytterligere tap av koraller er unngåelig og kan minimeres ved å begrense global temperaturøkning i størst mulig grad, heter det i rapporten fra tilsynet.