Michelle Carter oppfordret kjæresten til å begå selvmord - nå vil hun ta saken til Høyesterett

Video: Carters advokat ønsker å ta saken til Høyesterett.

Advokaten mener at dommen for å ha oppfordret kjæresten til å ta selvmord krenker hennes rett til ytringsfrihet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

For to år siden ble amerikanske Michelle Carter dømt for å ha medvirket til kjærestens selvmord i 2014. Carter ble dømt til fengsel i to og et halvt år, men mulighet for prøveløslatelse halvveis i dommen.

Michelle Carter møtte Conrad Roy i 2012. Forholdet skal ha vært preget av meldinger over Facebook og per SMS. Påtalemyndigheten mente Carter presset Roy til å ta sitt eget liv slik at hun selv skulle få medlidenhet og empati.

Nå krever kvinnens advokat at Høyesterett skal se på dommen, skriver Buzzfeed.

– Michelle Carter bidro ikke til Conrad Roys tragiske dødsfall og bør ikke bli holdt ansvarlig for hans selvmord, sa kvinnens advokat Daniel Marx på mandag.

Advokaten mener at å reise tiltale mot Carter på hennes ord alene krenker den amerikanske grunnlovens første paragraf om ytringsfrihet. I tillegg mener Marx at hun heller ikke fikk en riktig rettsbehandling.

Les også: Michelle (20) dømt til 2,5 års fengsel for å ha oppfordret kjæresten til selvmord

Carter begynte soningen av dommen i februar, nesten to år etter dommen falt.

– Før denne saken var det ingen stater som hadde tolket loven eller sett på assistert selvmord for å kriminalisere «klar tale». Ingen annen tiltalt er dømt for å oppfordre en annen person til å ta sitt eget liv uten å ha gitt vedkommende virkemidler til å ta sitt eget liv, eller som ikke fysisk var til stede da selvmordet skjedde.

Da Carter var 17 år sendte hun en rekke tekstmeldinger over to uker til Roy hvor hun oppfordret ham til å ta sitt eget liv. Roy var mentalt syk og hadde tidligere forsøkt å ta sitt eget liv. 12. juli 2014 begikk han selvmord i en bil utenfor et supermarked.

Personvernpolicy