New York øker aldersgrensen for røyking til 21 år

Den amerikanske delstaten New York hever aldersgrensen for røyk fra 18 til 21 år. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
Den amerikanske delstaten New York hever aldersgrensen for røyk fra 18 til 21 år. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Den amerikanske delstaten New York øker aldersgrensen for røyking fra 18 til 21 år. Målet er å forhindre tenåringer fra å bli avhengige.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Den nye lovgivningen ble tirsdag undertegnet av delstatens guvernør. Endringen, som vil tre i kraft om 120 dager, retter seg mot salget av tradisjonelle tobakksprodukter, i tillegg til e-sigaretter og fordampere.

Guvernør og demokrat Andrew Cuomo sier for mange barn og tenåringer begynner å røyke til tross for tiår med forebygging. Deler av skylden mener han kan legges på markedsføring rettet mot unge mennesker.

– Ved å heve aldersgrensen for røyking fra 18 til 21 kan vi forhindre at sigaretter og e-sigaretter havner i hendene på unge mennesker. Vi forhindrer også en hel generasjon av newyorkere fra å utvikle en kostbar og potensielt sett dødelig avhengighet, sier Cuomo i en uttalelse.

Ifølge den amerikanske kreftforeningen, begynner 95 prosent av alle som røyker å bruke tobakk før de har fylt 21.

16 amerikanske delstater har godkjent å heve aldersgrensen for røyking til 21 år, men i visse delstater vil ikke lovendringene tre i kraft før om noen år.

Hundrevis av lokalsamfunn rundt om i landet har også vært pådrivere for å heve aldersgrensen til 21.