Tidligere guvernør vurderer å stille mot Trump

Tidligere guvernør og kongressrepresentant Mark Sanford vurderer å stille ta kampen mot president Donald Trump om å bli republikanernes presidentkandidat ved valget neste år. Foto: Bruce Smith / AP / NTB scanpix
Tidligere guvernør og kongressrepresentant Mark Sanford vurderer å stille ta kampen mot president Donald Trump om å bli republikanernes presidentkandidat ved valget neste år. Foto: Bruce Smith / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Tidligere guvernør i South Carolina, Mark Sanford, vurderer å stille mot president Donald Trump i den republikanske nominasjonskampen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Sanford sa tirsdag at han vil bestemme seg innen 30 dager for om han vil utfordre Trump om å bli nominert til presidentkandidat for republikanerne.

Sanford, som i tillegg til å ha vært guvernør også har vært kongressrepresentant i Washington, tapte nominasjonen foran mellomvalget i fjor for en ytre høyre-kandidat som Trump støttet, og som til slutt tapte for en demokrat.

Sanford skapte en skandale for seg selv da han mens han var guvernør i 2009, sa han var på fottur i Appalachian-fjellene, mens han i virkeligheten var hos sin argentinske elskerinne i Buenos Aires.

Tirsdag sa han at han stiller fordi han frykter at ingen andre tar på alvor en overhengende fare for at en økonomisk kollaps står for døra.

– Vi er på full fart mot den mest forutsigbare finanskrisen noensinne. Det er nesten ingen diskusjon om gjeld, underskudd og offentlige utgifter i Washington for tiden, sa han og viste til at USA nå bruker mer på gjeldsrenter enn på forsvaret over tre år.

Det er uhyre sjelden at en sittende president ikke blir nominert på nytt av partiet sitt, og Trump har solid oppslutning blant konservative republikanere. Bare én annen republikaner har hittil varslet at han stiller mot Trump, nemlig tidligere guvernør i Massachusetts, William Weld.