Salvini-alliert avhørt om pengestøtte fra Russland

Artikkelen fortsetter under annonsen

En medarbeider av Italias innenriksminister Matteo Salvini er avhørt av politiet etter anklager om at han prøvde å skaffe russisk pengestøtte til Ligaen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Gianluca Savoini, hvis stemme kunne høres på et hemmelig opptak av et møte i Moskva, benyttet seg av sin rett til ikke å si noe, ifølge flere italienske medier.

Historien om møtet på et hotell i Moskva dukket først opp i italiensk presse i februar, men offentliggjøringen på Buzzfeed i forrige uke av et referat fra møtet satte for alvor saken på forsidene.

Møtet handlet om en mulig avtale om å overføre i all hemmelighet 58 millioner euro til Salvinis parti Ligaen ved hjelp av rabatt på russiske oljekjøp gjennom mellommenn. Det er ikke klart om avtalen noensinne ble noe av.

Den tidligere journalisten Savoini er gift med en russisk kvinne og er leder for vennskapsforbundet mellom Lombardia og Russland. Han er en av Ligaens viktigste kontakter til Russland.

Salvini sier selv at han aldri har tatt imot penger fra Russland, men statsminister Giuseppe Conte sa på spørsmål fra journalister at det ikke var noe i veien for at han kunne gjøre det.

Sterkt høyreorienterte Salvini har aldri lagt skjul på sin beundring for Russlands president Vladimir Putin, som besøkte Italia i forrige måned.

I løpet av besøket snakket Putin om en samarbeidsavtale mellom hans parti Forente Russland og Salvinis parti Ligaen.