Duterte vil bryte forbindelsene med Island

Filippinenes president Rodrigo Duterte er sur på Island for å ha lagt fram en resolusjon i FN som fordømmer tusenvis av utenomrettslige drap på narkotikaselgere og rusavhengige. Foto: Robinson Ninal Jr. / AP / NTB scanpix
Filippinenes president Rodrigo Duterte er sur på Island for å ha lagt fram en resolusjon i FN som fordømmer tusenvis av utenomrettslige drap på narkotikaselgere og rusavhengige. Foto: Robinson Ninal Jr. / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Filippinenes president Rodrigo Duterte vurderer å bryte forbindelsene med Island etter at FNs menneskerettsråd vedtok en resolusjon som fordømte Filippinene.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Islands synd er at det var de som la fram resolusjonen som ber FNs menneskerettsråd om å undersøke de tusener av dødsfall som er resultat av Dutertes krig mot narkotika.

En talsmann for Duterte, Salvador Panelo, sier at resolusjonen viser «Vestens nedsettende holdning til vår suverene rett til å beskytte vårt folk mot ulovlig narkotika».

Han sier at Duterte seriøst tenker på å kutte de diplomatiske forbindelsene til Island etter at den «grotesk ensidige, opprørende trangsynte og ondskapsfullt partiske» resolusjonen ble vedtatt.

Menneskerettighetsgrupper hyller imidlertid resolusjonen og kaller den avgjørende for å få en slutt på drapene og bringe de skyldige til retten.

Etter at Duterte kom til makten, har politi og dødsskvadroner stått bak mange tusen utenomrettslige drap på narkotikaselgere og rusavhengige.

Personvernpolicy