Åtte skadd av okser i San Fermin-festivalen

Åtte personer er i år skadd av oksenes horn i okseløpene under San Fermin-festivalen i Pamplona, en tradisjon som det protesteres stadig sterkere mot.
Foto: Alvaro Barrientos / AP / NTB scanpix
Åtte personer er i år skadd av oksenes horn i okseløpene under San Fermin-festivalen i Pamplona, en tradisjon som det protesteres stadig sterkere mot. Foto: Alvaro Barrientos / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Til sammen åtte personer ble skadd i årets San Fermin-festival i Pamplona i Spania, som ble avsluttet søndag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

«Stakkars meg, stakkars meg, San Fermin-festivalen er over», sang folkemengden foran rådhuset ved midnatt natt til mandag, mens fyrverkeri lyste opp himmelen.

Den ni dager lange festivalen, som har sine røtter i middelalderen, inneholder konserter, religiøse prosesjoner, folkedans og drikking døgnet rundt.

Men hovedattraksjonen er de daglige okseløpene når flere hundre menn, de fleste kledd i tradisjonelle hvite og røde gevanter, forsøker å løpe om kapp med en flokk svære okser langs 850 meter smale gater i sentrum av Pamplona.

To australiere og en spanjol ble truffet av hornene på festivalens siste dag. Dermed var det til sammen åtte personer som ble skadd av oksenes horn under årets festival.

Alle oksene som er med, møter døden i tyrefekterarenaen på ettermiddagen samme dag som de løper i gatene. .

Festivalen ble berømt takket være Ernest Hemingways bok «The Sun Also Rises», men i de siste årene er protestene mot mishandlingen av oksene blitt stadig sterkere. Tidligere denne måneden arrangerte dyrevernsaktivister en såkalt die-in i Pamplonas gater i protest mot tradisjonen.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden