Merkel, Stoltenberg og EU-ledere i Paris for å feire Frankrikes nasjonaldag

Fly sender ut røyk i det franske flaggets farger over Champs-Élysées. Foto: AP / NTB scanpix
Fly sender ut røyk i det franske flaggets farger over Champs-Élysées. Foto: AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Tysklands regjeringssjef Angela Merkel og andre europeiske ledere er på plass i Paris som æresgjester under feiringen av Frankrikes nasjonaldag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Merkel ankom Concorde-plassen klokken 9.40 søndag formiddag. Flere andre ledere, blant dem EU-kommisjonens president Jean-Claude Juncker og Belgias statsminister Charles Michel ankom også. Som æresgjester sitter de under den tradisjonelle militærparaden på Champs-Élysées, men reiser seg når den franske nasjonalsangen spilles, og når de mottar honnør fra paraden som passerer forbi.

NATOs generalsekretær Jens Stoltenberg er til stede, på invitasjon fra Frankrikes president Emmanuel Macron. Det er også stats- og regjeringssjefer fra Belgia, Estland, Finland, Nederland og Portugal.

Soldater fra de ti medlemslandene i den franskledede europeiske intervensjonsstyrken E2I (European Intervention Initiative) deltar i den tradisjonelle militærparaden på Champs-Élysées.

Rundt 500 soldater fra den fransk-tyske brigaden deltar også, sammen med en spansk styrke som har vært utstasjonert på et EU-treningsoppdrag i Mali.

Nasjonaldagen markerer stormingen av Bastillen, middelalderfestningen som ble brukt som fengsel av de franske kongene og som ble stormet om morgenen 14. juli 1789. Dette regnes som et avgjørende øyeblikk i den franske revolusjonen.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden