Storbritannia sender nok et krigsskip til Gulf-regionen

Ett av de to skipene som er utplassert i regionen er fregatten HMS Montrose. Foto: Ben Sutton / AP / NTB scanpix.
Ett av de to skipene som er utplassert i regionen er fregatten HMS Montrose. Foto: Ben Sutton / AP / NTB scanpix. Foto: NTB scanpix

Storbritannia gjennomfører en planlagt rotasjon av krigsskip i Gulf-regionen, og ender i en periode opp med to skip i området.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De to skipene skal midlertidig plasseres nær iransk farvann, opplyser myndighetskilder i Storbritannia.

– HMS Duncan sendes til regionen for å sikre at vi opprettholder en vedvarende maritim sikkerhetstilstedeværelse, mens HMS Montrose sendes av tjeneste for planlagt vedlikehold og mannskapsbytte, opplyser en talsperson.

En kilde opplyser til AFP at rotasjonen har blitt framskutt med flere dager som følge av spenningene i regionen.

Onsdag skal den iranske Revolusjonsgarden skal ha forsøkt å ta en britisk oljetanker i arrest i Persiabukta. De iranske skipene ble til slutt jaget bort av den britiske fregatten HMS Montrose, som eskorterte oljetankeren på ferden gjennom Persiabukta.

Rødt krever svar: – Hva vil du ha Norge til å gjøre i Persiabukta, Frank Bakke-Jensen?

Irans president Hassan Rouhani varslet i forkant at den britiske arrestasjonen av et iransk oljeskip ville få konsekvenser for britene. Det iranske skipet ble stanset i Gibraltar grunnet mistanke om at det skulle frakte olje til Syria. Dette ville vært i strid med EU-sanksjonene mot Syria.

Storbritannias utenriksminister ba fredag om at spenningsnivået må dempes. Han mener det gjelder å holde hodet kaldt, og sørge for at det ikke skjer noen «utilsiktet eskalering».

Aktuelt: USA ønsker militær koalisjon i Persiabukta

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden