Ekstremværet Barry har truffet land i USA

Se video.

Den tropiske stormen Barry har truffet kysten i Louisiana i USA. Innbyggerne forbereder seg på mulig orkan og potensielt store ødeleggelser.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I New Orleans venter man kraftig regn, vind og flom, og forholdene kan minne om situasjonen under den dødelige orkanen Katrina i 2005.

Værsystemet, som allerede har skapt oversvømmelser i den lavtliggende byen, er ventet å nå orkanstyrke fredag eller tidlig lørdag.

USAs president Donald Trump har erklært unntakstilstand. I en twittermelding ber han alle langs kysten om å gjøre forberedelser og følge oppfordringene fra lokale myndigheter.

– Vær forberedt, vær forsiktig og vær TRYGG!, skriver han.

Ny rapport: Videostrømming bidrar til de globale utslippene

USAs nasjonale orkansenter (NHC) har bemerket at vedvarende vinder har økt i styrke til nærmere 22,5 meter per sekund. Ifølge NHC vil Barry kunne bringe med seg livstruende flommer til kyst- og elveområder. Det er ventet regnmengder opp mot en halv meter i deler av delstaten.

Satellittbilde av Barry i Mexicogolfen, datert 11. juli. Foto: Lizabeth Menzies / AFP
Satellittbilde av Barry i Mexicogolfen, datert 11. juli. Foto: Lizabeth Menzies / AFP

Vannstanden i Mississippi-elva har allerede vokst kraftig etter voldsomt regnvær, og sent torsdag var den én fot unna flomtilstand.

Katrina, som rammet området i 2005, er den mest ødeleggende orkanen i amerikansk historie. Store områder ble oversvømt. Minst 1.200 mennesker omkom, hovedsakelig i New Orleans, hvor 75 prosent av byen sto under vann etter at forsvarssystemet mot flom brøt sammen..

Aktuelt: Sju døde i uvær i Hellas

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden