Flere polske lokalsamfunn har erklært seg «LHBT-frie»

En polsk aktivistgruppe hevder 30 lokalsamfunn i Polen har kommet med homofobiske erklæringer.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Lokalsamfunnene kommer med homofobiske erklæringer som svar på en antidiskrimineringserklæring bystyret i Warszawa kom med i februar, sier Magdalena Swider, som leder en aktivistgruppe som kjemper mot homofobi. Erklæringen i hovedstaden tok sikte på å handle i favør av LHBT-miljøet.

Motivert av det de omtalte som en ideologisk krig, erklærte byen Swidnik seg tidligere i år som «fri for LHBT-ideologi». I Lublin ble det utdelt priser til lokale ansatte som har motsatt seg «LHBT-ideologi, som går mot familien, nasjonen og den polske staten».

Homoseksualitet står høyt på dagsordenen i det svært katolske landet. I april omtalte Jaroslaw Kaczynski, som er partileder i det høyreorienterte polske regjeringspartiet Lov og rettferdighetspartiet, homofiles rettigheter som en trussel.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden