Tyrkia vil pågripe rundt 200 soldater

Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan fortsetter pågripelsene av mistenkte Gülen-tilhengere. Foto: Presidential Press Service / AP / NTB scanpix
Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan fortsetter pågripelsene av mistenkte Gülen-tilhengere. Foto: Presidential Press Service / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Myndighetene i Tyrkia har bedt om at rundt 200 tyrkiske soldater pågripes på grunn av mistanke om forbindelser til Gülen-bevegelsen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Tyrkisk politi begynte tirsdag morgen å pågripe soldater over hele landet, fordi de er mistenkt for å ha forbindelser til den islamske predikanten Fethullah Gülen som tyrkiske myndigheter mener sto bak kuppforsøket i 2016.

Påtalemyndigheten i Istanbul sier at de har utstedt arrestordre på 176 personer som er i aktiv tjeneste i militæret, blant dem en oberst, fem majorer, og 100 løytnanter.

Samtidig har påtalemyndigheten i byen Izmir og provinsen Kocaeli utstedt arrestordre på til sammen 52 personer. Av disse er det 29 personer som er, eller har vært, i aktiv tjeneste i militæret.

Rundt 77.000 mennesker har blitt pågrepet etter kuppforsøket i 2016 og 130.000 andre statsansatte har mistet jobbene sine. Gülen har hele tiden nektet for å ha noe med kuppforsøket å gjøre.