Bombe fra andre verdenskrig desarmert i Frankfurt

Rene Bennert var med på å desarmere bomben som førte til at 16.500 søndag måtte evakueres fra sentrum i den tyske byen Frankfurt.
Rene Bennert var med på å desarmere bomben som førte til at 16.500 søndag måtte evakueres fra sentrum i den tyske byen Frankfurt. Foto: Boris Roessler / AFP
Artikkelen fortsetter under annonsen

En bombe fra andre verdenskrig på 500 kilogram er uskadeliggjort i Frankfurt. Om lag 16.500 evakuerte personer får nå returnere til hjemmene sine.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Vi klarte det! Bomben fra andre verdenskrig i Ostend har blitt desarmert. Veiblokker og evakueringssoner er fjernet, skriver byens brannvesen på Twitter.

Arbeidet med å desarmere bomben startet søndag formiddag etter flere dager med planlegging. Bomben ble funnet nær Den europeiske sentralbanken (ESB) i Frankfurt sentrum under bygningsarbeid.

En rekke inspeksjoner er gjennomført, og helikoptre har fløyet over funnstedet med varmesøkende kameraer. Bomben stammer fra USA.

I tillegg til kontorene til ESB, har en rekke sykehus måttet evakuere som følge av arbeidet med å uskadeliggjøre bomben. Til sammen 25 pasienter i koma har blitt flyttet til andre sykehus, ifølge en talsperson for brannvesenet. Også hjemmene til rundt 16.000 personer som bor innenfor en radius på omtrent en kilometer fra bomben, ble evakuert.

I tillegg har dyrehagen i Frankfurt vært stengt.

Dette er ikke første gang en stor bombe er funnet i Frankfurt. I 2017 måtte 65.000 personer evakuere etter funn av en bombe på hele 1,8 tonn.