Amerikansk milliardær pågrepet for menneskehandel

Video: Virginia Roberts var 16 år gammel da hun hevder å ha blitt seksuelt misbrukt av Epstein.
Artikkelen fortsetter under annonsen

Den amerikanske milliardæren og finansmannen Jeffrey Epstein er pågrepet i New York, siktet for menneskehandel og seksuell utnytting.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Den ulovlige menneskehandelen skal ha foregått på 2000-tallet, opplyser kilder i rettsvesenet til det amerikanske nyhetsbyrået AP.

Han ble pågrepet lørdag og skal fremstilles for en domstol på Manhattan mandag.

Epstein er tidligere kapitalforvalter og har vært venn med både ekspresident Bill Clinton, britiske prins Andrew og president Donald Trump.

Epstein ble i 2008 dømt til 13 måneders fengsel for å ha utnyttet kvinner til å gi seksuelle tjenester. Ett av ofrene var under 18 år. Han inngikk da et hemmelig forlik og unngikk på den måten det som i verste fall kunne blitt en livstidsdom. Forliket innebar blant annet at han betalte erstatning til en rekke tenåringsjenter. Flere av jentene skal ha vært fra Øst-Europa.

Ifølge APs kilder anklages Epstein for å ha betalt mindreårige jenter for massasje og beføling i egne boliger i Florida og New York. Det er ikke klart om det er snakk om de samme ofrene som han tidligere er dømt for å ha misbrukt.

Virginia Roberts hevder å ha blitt misbrukt av Epstein som 16-åring. Foto: Wochit
Virginia Roberts hevder å ha blitt misbrukt av Epstein som 16-åring. Foto: Wochit