FNs sikkerhetsråd fordømmer angrep mot flyktningleir og ber om våpenhvile i Libya

Minst 53 mennesker ble drept i to luftangrep mot en flyktningleir i Libya tirsdag. FNs sikkerhetsråd fordømmer angrepet. Foto: AP / Hazem Ahmed / NTB scanpix
Minst 53 mennesker ble drept i to luftangrep mot en flyktningleir i Libya tirsdag. FNs sikkerhetsråd fordømmer angrepet. Foto: AP / Hazem Ahmed / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

FNs sikkerhetsråd fordømmer luftangrepene mot flyktningleiren i Tajoura i Libya og ber om våpenhvile i landet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Sikkerhetsrådet ber også om en rask nedtrapping av konflikten i landet, og ber partene om å igjen møte til mekling med FN.

Den internasjonalt anerkjente regjeringen i Libya har pekt på opprørsgeneral Khalifa Haftar som den skyldige for angrepet. Haftars talsmann Ahmad al-Mesmari avviser anklagene, og sier ansvaret ligger hos regjeringen.

Les også: FN-rapport om Libya-angrepet: Vakter skjøt på flyktninger som rømte

Tirsdag kveld ble Tajoura, som er en forstad øst for Libyas hovedstad Tripoli, rammet av to luftangrep.

Minst 53 personer er døde i angrepene, ifølge FN, som opplyser at flyktninger som forsøkte å rømme, kan ha blitt beskutt. Minst 130 personer er såret.

Sikkerhetsrådet uttrykket også stor bekymring over den forverrede humanitære situasjonen i landet og i flyktningleirene. De understreket at forholdene er libyske myndigheters ansvar.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Bakgrunn : Innesperrede flyktninger drept i luftangrep i Libya

Angrepet tirsdag er det blodigste siden Haftar i april rullet i gang en offensiv som har til hensikt å erobre Tripoli. Opprørsgeneralens LNA-milits tok i februar kontroll over det sørlige Libya.

Sikkerhetsrådet kalte inn til krisemøte bak lukkede dører onsdag, men klarte da ikke å komme fram til en felles uttalelse om angrepet.