Person funnet i sjøen i Skagerrak – redningsaksjon avsluttes

Ålesund 20180518 Cruiseskipet MSC Meraviglia fra MSC Cruises Managament Ltd. På vei ut fra Ålesund. Foto: Halvard Alvik, Halvard Alvik, NTB scanpix
Ålesund 20180518 Cruiseskipet MSC Meraviglia fra MSC Cruises Managament Ltd. På vei ut fra Ålesund. Foto: Halvard Alvik, Halvard Alvik, NTB scanpix Foto: Halvard Alvik / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Et redningshelikopter har funnet en person i sjøen, etter en melding om at en person hadde falt over bord på et stort cruiseskip i Skagerrak fredag ettermiddag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Tilstanden til kvinnen er foreløpig ukjent, opplyser Hovedredningssentralen i Sør-Norge på Twitter.

Men NRK melder at kvinnen døde etter fallet.

Ifølge NRK var det en 40 år gammel tysk kvinne som falt over bord. Hun fikk livreddende førstehjelp i helikopteret på vei til sykehus i Aalborg i Danmark. Det ble først opplyst at hun var i 70-årene, men dette er senere korrigert av Hovedredningssentralen.

Et dansk redningshelikopter har bistått i den store redningsaksjonen etter meldingen om at en passasjer falt over bord fra cruiseskipet. Det var dette helikopteret som oppdaget kvinnen i sjøen.

– Det ble gitt livreddende førstehjelp i helikopteret på vei til Aalborg, opplyser Frank Thoresen i det danske forsvarets operasjonssentral til NRK. Tilstanden er foreløpig ikke kjent, men hun er fløyet til sykehus i Aalborg.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Vi fikk melding om at et stort cruiseskip hadde mistet en på sjøen. Skipet er i norsk farvann, så det er vi som har ansvaret for koordineringen av redningsaksjonen, opplyste redningsleder Børge Galta ved Hovedredningssentralen Sør-Norge (HRS) til NTB.Flere fartøy som befant seg i området, bidro i redningsaksjonen. Det var flere fiskefartøy, i tillegg til at en redningsskøyte fra Norge ble varslet og var på vei til stedet, men snudde da kvinnen ble funnet.

Kvinnen som falt over bord, var passasjer på cruiseskipet MSC Meraviglia, som eies av MSC Cruises, bekrefter HRS til NTB. Cruiseskipet kan ta med opptil 6.000 passasjerer.

Til Bergens Tidende opplyser redningslederen at skipet var på vei fra Flåm til Kiel i Tyskland, og at vitner på skipet skal ha sett en kvinne falle over bord.

Hovedredningssentralen på Sola fikk melding om hendelsen klokken 12.45.