Se Trumps militærparade

Artikkelen fortsetter under annonsen

USAs president Donald Trump vil vise muskler. Under feiringen av nasjonaldagen i dag feirer Trump med å vise frem militære styrker.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

President Donald Trump er blitt kritisert fordi han har ønsket å vise USAs militære muskler på nasjonaldagen, 4. juli. Han har sørget for å få transportert militære mannskap og kjøretøy til Washington hvor disse skal gå i en parade. Ikke ulikt det vi har sett bilder fra Kina, Nord-Korea og Russland.

Selve feiringen vil inneholde en parade med militæret. Det vil bli en «fly-over» med jagerfly, noe Trump ble fascinert av da han besøkte Frankrikes president Emmanuel Macron i Paris og fikk overvære Bastille day.

Presidenten har i ettertid sagt at han ble inspirert av den franske markeringen.

– Til en viss grad, for det jeg se, vi bør gjore noe lignende på 4. juli, om jeg får din godkjennelse, sa Trump i en felles pressekonferanse med Marcron.

– Vi er nødt til å forsøke å overgå dette, men vi kommer til å ha fly over, og vise fram millitære styrker. Det var en virkelig vakker ting å se, sa Trump om den franske paraden.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Det vil også være det tradisjonelle fyrverkeriet.

At Trump selv har unngått militærtjeneste, har flere fanget opp.

Storavisen Washington Post karakteriserer paraden som en feiring av Trump, ikke av uavhengighetsdagen. I analysen vises det blant annet til de høye kostnadene med å holde paraden: 92 millioner dollar - og stigende. Og at presidenten synes å mangle kunnskap om militæret - blant annet gjennom å omtale panserkjøretøyene som Sherman Tanks, som ikke har vært i bruk siden 1950-tallet.