Én meter regn i Japan – over 1 million innbyggere beordret til å evakuere

Video: Japans statsminister: – Tenk på egen sikkerhet.

Japanske myndigheter har iverksatt en storstilt evakuering i frykt for at kraftig regn skal utløse jordskred og flom.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Siden fredag i forrige uke har det falt opp mot 1.000 millimeter regn på den sørlige øya Kyushu. Meteorologene har varslet ytterligere 300 millimeter i enkelte områder det neste døgnet, ifølge allmennkringkasteren NHK.

Myndighetene har nå beordret rundt 1 million mennesker i områdene Kagoshima og Miyazaki til å evakuere, ifølge Reuters. Ytterligere 930.000 mennesker har blitt rådet til å evakuere.

Det er registrert flere mindre jordskred under regnværet som nå pågår, men det er så langt ikke rapportert om skadde mennesker.

Landets statsminister Shinzo Abe har bedt innbyggerne i de rammede delene av landet om å evakuere tidlig for å forhindre tap av liv.

Statsministerens regjering fikk i fjor sommer kraftig kritikk for å ha reagert for sent da jordskred og flom utløst av kraftig regnvær tok livet av over 200 mennesker, i det som var den verste naturkatastrofen i landet på 36 år.

I Mexico: Biler begravd under to meter hagl

Forskere: Europas hetebølge i juni skyldtes trolig klimaendringer

Aktuelt: Forskere advarer om mer tørke i Europa i fremtiden

Elva Futami i den sørvestre delen av Japan går over sine bredder som følge av den voldsomme nedbøren. Foto: Kyodo / Reuters
Elva Futami i den sørvestre delen av Japan går over sine bredder som følge av den voldsomme nedbøren. Foto: Kyodo / Reuters

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden