Trump-besøk hylles i Nord-Korea

Det statlige nyhetsbyrået Korean Central News Agency (KCNA) kaller president Donald Trumps besøk i Nord-Korea for et «amazing event», skriver BBC.
Det statlige nyhetsbyrået Korean Central News Agency (KCNA) kaller president Donald Trumps besøk i Nord-Korea for et «amazing event», skriver BBC. Foto: ????? / AP
Artikkelen fortsetter under annonsen

President Donald Trumps møte med Nord-Koreas diktator Kim Jong-un, hylles av det statlige nyhetsbyrået i landet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det statlige nordkoreanske nyhetsbyrået (KCNA) kaller Trumps besøk i Nord-Korea for en «vidunderlig hendelse», skriver BBC.

Trump ble den første amerikanske presidenten til å besøke Nord-Korea da han møtte Kim i grenselandsbyen Panmunjom søndag.

KCNA skriver at de to lederne vekslet historiske håndtrykk i Panmunjom, et sted som er kjent som et symbol på den koreanske splittelsen på Koreahalvøya. Det statlige nyhetsmediet siterte videre Kim på at det var hans gode, personlige relasjon med Trump som gjorde et så oppsiktsvekkende møte mulig, med bare én dags varsel.

Den nordkoreanske dagsavisen Rodong Sinmun har fylt avisen med totalt 35 bilder fra møtet mellom av de to lederne.

Nordkoreanere mottar sjelden nyheter fra omverdenen, men de sterkt kontrollerte mediene i landet har i flere tiår skildret USA som landets mest hatede fiende.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Trump og Kim ble enige om at forhandlere skulle gjenoppta diskusjonen rundt Nord-Koreas atom- og rakettprogram i løpet av de neste ukene. Trump sa også at han hadde invitert Kim Jong-un til Washington D.C.

Kritikere har pekt på møtet som et politisk spill, som neppe vil føre til framgang i forhandlingene.

Analytikeren Shin Beom-chul ved The Asan Institute of Policy Studies mener at det statlige nyhetsbyårets dekning er «typisk nordkoreansk propaganda som glorifiserer Kim Jong-un som står i spissen for enorme endringer i geopolitikken».