Mann i 20-årene drept i skyteepisode i Stockholm

To menn er livstruende skadd i en skuddløsning i Sollentuna nord i Stockholm søndag. Foto: Christine Olsson / TT / NTB scanpix
To menn er livstruende skadd i en skuddløsning i Sollentuna nord i Stockholm søndag. Foto: Christine Olsson / TT / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

En mann i 20-årene er drept, en annen livstruende skadd og en person er alvorlig skadd etter to skyteepisoder nord i Stockholm søndag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Vi mottok flere meldinger om at det hadde vært skyting på Malmvägen. Ifølge den opprinnelige informasjonen er to personer skutt, opplyser pressetalsperson Ola Österling i politiet i Stockholm.

Den avdøde døde etter å ha blitt skutt i ansiktet, skriver Expressen.

Mannen skal ha blitt skutt med automatvåpen og døde av skadene på sykehuset. Han er tidligere domfelt, skriver avisen videre.

Den andre som ble skutt, en 25 år gammel mann, blir behandlet for livstruende skader, men tilstanden hans er stabil, opplyser politiet.

Skytingen skjedde i Sollentuna rundt klokken 18.30 søndag, kun et steinkast fra der politihuset og Attunda tingsrett ligger, og den blir koblet til gjengkriminalitet.

Et vitne forteller at han hørte skuddene, og at han fra balkongen så unge menn ligge på gata.

– En kvinne løp fram og forsøkte å hjelpe den som var verst skadd, men det var så mye blod, forteller han.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Store politipatruljer skal oppholde seg i området resten av kvelden for å skape trygghet.

Rundt en time senere, klokken 19.36, ble det meldt om en ny skuddløsning kun litt over en kilometer unna, i Kallhäll, også nord for den svenske hovedstaden.

En person er skutt i beinet og er alvorlig skadd, opplyser politiet, som etterforsker om det er en sammenheng mellom skyteepisodene.