Mengder av våpen på vei til Sør-Amerika fra Florida beslaglagt

Eksplosiver, mest granater, beslaglagt i forrige uke. Foto: Argentinske sikkerhetsmyndigheter/ AP / NTB scanpix
Eksplosiver, mest granater, beslaglagt i forrige uke. Foto: Argentinske sikkerhetsmyndigheter/ AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Mengder av angrepsvåpen som var sendt i posten til Sør-Amerika gjennom Florida, ble konfiskert da tollmyndighetene slo til mot våpensmuglere denne uka.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Noen av våpnene ble beslaglagt i det sørlige Florida under pågripelsen av smuglere som eksporterer våpnene i deler, som så settes sammen i Argentina, Brasil og Paraguay.

Men de fleste av våpnene som smugles ut gjennom Sør-Florida, ble beslaglagt i Argentina i det som var den største aksjonen mot våpensmuglere i landet noensinne, ifølge amerikanske tjenestemenn.

Rundt 50 samordnede operasjoner ble gjennomført denne uka i Florida, Brasil og Argentina.

Pengemaskin

De kraftige våpnene skulle til et nettverk av våpensmuglere i Argentina som selger dem til kriminelle gjenger i Brasil og Paraguay. Våpen som koster 1.500 dollar i USA, kan selges for 12.000 dollar i Paraguay og 20.000 dollar i Brasil.

Våpnene ble opprinnelig kjøpt i Florida av oppkjøpere som fikk tak i dem i vanlige våpenbutikker eller på våpenmesser der det ikke er grundige bakgrunnssjekker, og så eksportert i strid med internasjonale våpenreguleringer og uten lisens fra utenriksdepartementet.

Lett å selge

De store mengdene våpen som smugles ut av Florida, viser hvor lett det er å skaffe seg våpen i USA og sende dem gjennom posten, og også hvor svak grense- og tollkontrollen er i Argentina, Brasil og Paraguay, der det er mye strengere lover om våpensalg.

I november ble 600 skytevåpen, inkludert flere hundre AR-15-rifler beslaglagt i Argentina etter at amerikanske myndigheter varslet argentinske kolleger om mistenkelige pakker, og i juli i fjor ble an brasiliansk våpenhandler som bodde i Miami, dømt til 13 år i fengsel for å ha smuglet over 1.000 våpen, til Rio de Janeiro.

Personvernpolicy