Trump mener Kim veldig gjerne vil møte ham

President Donald Trump snakker til sørkoreanske forretningsmenn under besøket i Seoul søndag. Foto: Susan Walsh / AP / NTB scanpix
President Donald Trump snakker til sørkoreanske forretningsmenn under besøket i Seoul søndag. Foto: Susan Walsh / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

President Donald Trump sa søndag at Nord-Koreas leder Kim Jong-un veldig gjerne vil møte ham når han senere på dagen er i Panmunjom på grensa til Nord-Korea.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Vi får se. Han vil veldig gjerne. Vi forsøker å få det til, sa Trump til journalister om et mulig møte mellom de to i Panmunjom etter at han sendte Kim en invitasjon dagen før.

– Det blir kort, men det er OK. Et håndtrykk betyr mye, la han til.

Om det blir et møte, ventes det ikke å vare mer noen minutter.

Trump tvitret invitasjonen til å komme til Panmunjom og treffe ham mens han ennå var på G20-møtet i Osaka.

Den første reaksjonen fra nordkoreansk side var at invitasjonen var interessant, men at de ikke hadde fått noen formell invitasjon.

Et møte mellom de to ville være tredje gang de møtes etter det første toppmøtet i Singapore i fjor og et mislykket møte i Vietnam tidligere i år.

Selv et kort møte ved linjen som skiller de to landene i den demilitariserte sonen, ville være et bemerkelsesverdig diplomatisk fenomen.

Trump sier at han ikke ville ha noen problemer om Kim skulle invitere ham til å krysse linjen inn på nordkoreansk jord, slik Sør-Koreas president Moon Jae-in gjorde da han møtte Kim i Panmunjom.

Trump sa søndag til sørkoreanske forretningsmenn at Moon skal følge ham til Panmunjom.

Personvernpolicy