Palestinsk deltaker på USA-ledet konferanse arrestert

Palestinere protesterte mot forrige ukes konferanse i Bahrain og brente bilder av Donald Trump og kong Hamad al-Khalifa av Bahrain. Noen få palestinere som var til siede på konferansen opplever å bli sett på med stor mistenksomhet av andre palestinere. Foto: Majdi Mohammed / AP / NTB scanpix
Palestinere protesterte mot forrige ukes konferanse i Bahrain og brente bilder av Donald Trump og kong Hamad al-Khalifa av Bahrain. Noen få palestinere som var til siede på konferansen opplever å bli sett på med stor mistenksomhet av andre palestinere. Foto: Majdi Mohammed / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Den palestinske selvstyremyndigheten pågrep lørdag en av de få palestinerne som hadde deltatt i den USA-ledede konferansen i Bahrain.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Forretningsmannen Saleh Abu Mayala ble anholdt i Hebron for å avhøres, ifølge en tjenestemann i de palestinske sikkerhetsstyrkene.

Abu Mayala var til stede på konferansen i Bahrain tidligere denne uka sammen med noen få andre palestinere. Gruppa ble ledet av Ashraf Jabari, som palestinere flest ser på med stor mistenksomhet på grunn av hans nære forbindelser til jødiske bosettere på den okkuperte Vestbredden.

En annen av deltakerne, som ville være anonym, sa at de følte at de var i stor fare, og at de var blitt truet både av de palestinske myndighetene og på sosiale medier.

Den palestinske selvstyremyndigheten har boikottet Trump-administrasjonen siden den anerkjente Jerusalem som israelsk hovedstad i 2017 og året etter flyttet ambassaden fra Tel Aviv.

I Bahrain presenterte president Donald Trumps svigersønn Jared Kushner den økonomiske delen av fredsplanen han utarbeider. Palestinerne vil ikke delta i arbeidet med planen siden den etter deres oppfatning favoriserer Israel.

Personvernpolicy