Libyas Haftar beordrer angrep på tyrkiske skip

Libyas opprørsgeneral Khalifa Haftar har beordret full krig mot Tyrkia og tyrkiske interesser i Libya. Foto: Ivan Sekretarev / AP / NTB scanpix
Libyas opprørsgeneral Khalifa Haftar har beordret full krig mot Tyrkia og tyrkiske interesser i Libya. Foto: Ivan Sekretarev / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Den libyske opprørsgeneralen Khalifa Haftar har gitt sine styrker ordre om å angripe alle tyrkiske skip og andre interesser i Libya.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Haftars talsmann, general Ahmad al-Mesmari, beskylder Tyrkia for å støtte hans rivaler, den internasjonalt anerkjente regjeringen i Tripoli.

Han sa at Haftars flyvåpen har fått ordre om å angripe tyrkiske skip og båter i libysk farvann, og at alle tyrkiske interesser, inkludert bedrifter og prosjekter, er å anse som legitime mål for Haftars styrker.

Han sa også at det er utstedt arrestordre på alle tyrkiske statsborgere, og at alle flygninger med tyrkiske fly til og fra Libya skal stanses.

Han ville imidlertid ikke forklare hvordan Haftars styrker skulle innføre et flyforbud i områder Haftar ikke kontrollerer.

Haftar, som har kontrollen over det østlige og mye av det sørlige Libya, innledet i april en offensiv for å ta hovedstaden Tripoli.

Personvernpolicy