Slik reagerte Putin på Trumps «fleip» om å ikke blande seg i valget

Video: Se Putins reaksjon da Trump spøkefullt ba ham om å ikke blande seg inn i valget i 2020.

USAs president Donald Trump skrøt av forholdet til russiske Vladimir Putin og fleipet om russisk valginnblanding da de to møttes i Japan. Se Putins reaksjon her.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Ikke bland dere inn i valget, sa Trump med et glis om munnen da de to presidentene satte seg ned til samtaler på sidelinjen av G20-toppmøtet i Osaka fredag.

Bemerkningen var et svar på et spørsmål fra en reporter som lurte på om Trump kom til å komme med en slik advarsel i forbindelse med presidentvalget i USA neste år.

President Trump svarte «selvsagt», og kom med en pekefinger til Putin med et smil i munnviken.

– Ikke bland deg i valgkampen, vær så snill. Ikke bland deg i valgkampen, sa Trump til en smilende Putin.

Se Putins reaksjon i video øverst i saken.

– Det er en stor ære å være med president Putin, sa Trump, som sist møtte Putin på tomannshånd i Helsingfors i juli i fjor.

Les også: Putin tar avstand fra liberale verdier

– Vi har en del å snakke om, sa Putin til journalistene før møtet tok til.

– Vi har ikke møtt hverandre siden Helsingfors.

– Ikke deres sak hva jeg sier til Putin

Møtet er det første siden en føderal etterforskning i USA la fram omfattende bevis for russisk innblanding i valget som brakte Trump til Det hvite hus i 2016. Under toppmøtet i fjor nektet presidenten å støtte vurderingene fra amerikansk etterretning og sa i stedet at han tror på Putin.

Putin har benektet at Russland blandet seg inn i valget.

– Vi har et veldig, veldig godt forhold, sier den amerikanske presidenten og legger til at han skal diskutere handel og nedrustning med Putin.

– Vi skal ha en veldig god samtale, sa Trump til fremmøtte journalister utenfor Det hvite hus da han var på vei til Japan. Men han nektet å utdype eventuelle emner for samtalen.

– Hva jeg sier til ham er ikke deres sak, sa den amerikanske presidenten.

Invitert til Moskva

På sin side har Putin invitert Donald Trump til Moskva neste år, ifølge Kreml.

Putins talsmann Dmitrij Peskov opplyste fredag at den russiske presidenten ønsker at Trumpskal delta på den store feiringen i Moskva neste år som markerer 75-årsdagen for slutten på andre verdenskrig.

Ifølge Peskov var Trump «positiv» til invitasjonen da de to presidentene møtte hverandre fredag i forbindelse med G20-toppmøtet i Osaka i Japan, og talsmannen fortalte videre at en formell invitasjon vil bli sendt til Det hvite hus om kort tid.

Personvernpolicy