NASA sender drone til Saturns måne Titan

En grafisk framstilling fra NASA viser Dragonfly-dronen i ulike faser av når den etter planen i 2034 skal lande på Saturns måne Titan. Dronen skal utforske flere steder på månen, noen av dem med lange avstander imellom, i jakten på muligheten for å finne støtte for mikrobielt liv. Foto: NASA/ AP/ NTB scanpix
En grafisk framstilling fra NASA viser Dragonfly-dronen i ulike faser av når den etter planen i 2034 skal lande på Saturns måne Titan. Dronen skal utforske flere steder på månen, noen av dem med lange avstander imellom, i jakten på muligheten for å finne støtte for mikrobielt liv. Foto: NASA/ AP/ NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

NASAs Dragonfly-drone skal fly forbi Saturns største måne Titan for å utforske om det er grunnlag for at det kan finnes mulig liv der.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Dronen sendes av gårde i 2026. Den ankommer Titan i 2034, opplyste NASA torsdag.

Titan er Saturns største måne. Den har en tykk atmosfære. Månen har også metan-sjøer og et hav under overflaten. Derfor blir den sett på som et interessant sted å utforske, for å se om månens geologi kan gi støtte til mikrobielt liv.

Titan ble sist utforsket av den internasjonale Cassini-Huygens-ekspedisjonen. Cassini-romfartøyet endte sitt liv da det stupte ned i Saturns tette atmosfære i 2017 etter to tiår i drift.