NASA sender drone til Saturns måne Titan

En grafisk framstilling fra NASA viser Dragonfly-dronen i ulike faser av når den etter planen i 2034 skal lande på Saturns måne Titan. Dronen skal utforske flere steder på månen, noen av dem med lange avstander imellom, i jakten på muligheten for å finne støtte for mikrobielt liv. Foto: NASA/ AP/ NTB scanpix
En grafisk framstilling fra NASA viser Dragonfly-dronen i ulike faser av når den etter planen i 2034 skal lande på Saturns måne Titan. Dronen skal utforske flere steder på månen, noen av dem med lange avstander imellom, i jakten på muligheten for å finne støtte for mikrobielt liv. Foto: NASA/ AP/ NTB scanpix Foto: NTB scanpix

NASAs Dragonfly-drone skal fly forbi Saturns største måne Titan for å utforske om det er grunnlag for at det kan finnes mulig liv der.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dronen sendes av gårde i 2026. Den ankommer Titan i 2034, opplyste NASA torsdag.

Titan er Saturns største måne. Den har en tykk atmosfære. Månen har også metan-sjøer og et hav under overflaten. Derfor blir den sett på som et interessant sted å utforske, for å se om månens geologi kan gi støtte til mikrobielt liv.

Titan ble sist utforsket av den internasjonale Cassini-Huygens-ekspedisjonen. Cassini-romfartøyet endte sitt liv da det stupte ned i Saturns tette atmosfære i 2017 etter to tiår i drift.

Personvernpolicy