Skogbrann ute av kontroll i Catalonia

En kraftig skogbrann er ute av kontroll og har hittil lagt 4.000 hektar skog i aske i Catalonia.
En kraftig skogbrann er ute av kontroll og har hittil lagt 4.000 hektar skog i aske i Catalonia. Foto: Jordi Borras / AP
Artikkelen fortsetter under annonsen

Fly og hundrevis av brannmannskaper kjemper mot en stor skogbrann i Torre del Espanol-området sørvest for Barcelona i Spania.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Brannen brøt ut onsdag ettermiddag og spredte seg raskt som følge av kraftig vind. Flere veier er stengt, og rundt 30 mennesker er foreløpig evakuert, opplyser en talsmann for brannmannskapene i Catalonia-regionen.

Rundt 15 fly deltar i slokkingen av brannen, som ifølge innenriksministeren i Catalonia, Miquel Buch, nå er ute av kontroll.

– Brannen er ikke under kontroll eller i ferd med å bli slukket, men blir nå stadig større, sier han til katalansk radio.

Ifølge Buch har brannen hittil ødelagt 4.000 hektar skog, og han frykter at 20.000 hektar kan gå tapt før de får flammene under kontroll.

Spania er i likhet med flere andre europeiske land rammet av en hetebølge, og området som brenner har hatt temperaturer på opp mot 35 grader. I tillegg er det knusktørt.

Meteorologene har varslet temperaturer på opp mot 40 grader i Spania, Frankrike og Hellas de neste dagene.

– Vi har ikke opplevd en så alvorlig brann på 20 år, tvitrer Buch.