Brasils president trekker omstridt våpenlov

Brasils omstridte president Jair Bolsonaro er blitt tvunget til å trekke sitt opprinnelige forslag om å liberalisere landets våpenlover. Foto: AP / NTB scanpix
Brasils omstridte president Jair Bolsonaro er blitt tvunget til å trekke sitt opprinnelige forslag om å liberalisere landets våpenlover. Foto: AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Brasils president Jair Bolsonaro trekker det sterkt omstridte forslaget om å liberalisere landets våpenlover og lanserer en mer moderert versjon.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det skjedde dagen før høyesterett skulle vurdere om loven bryter med grunnloven i Brasil. Forslaget som åpnet for at millioner av brasilianere ville kunne bære skytevåpen, var allerede blitt avvist av senatet i nasjonalforsamlingen.

Bolsonaro har nå isteden fremmet tre andre lover der de mest omstridte formuleringene skal være fjernet. De nye forslagene som omfatter våpenregistrering, eierskap og salg av våpen og ammunisjon, er sendt til vedtak i nasjonalforsamlingen.

Det var i mai at presidenten opprinnelige foreslo at folk i en rekke yrker skulle ha lov til å bære skytevåpen. Det omfattet sjåfører, politikere, advokater, jegere og til og med journalister.

Personvernpolicy