USA om krisen i Golfen: – Vi samarbeider med Norge

Tankskipet Front Altair under slukningsarbeidet i Omanbukta. Skipet, som er eid av John Fredriksens rederi Frontline, ble satt i brann i Omanbukta etter et angivelig angrep. Foto: Frontline Handout / NTB scanpix
Tankskipet Front Altair under slukningsarbeidet i Omanbukta. Skipet, som er eid av John Fredriksens rederi Frontline, ble satt i brann i Omanbukta etter et angivelig angrep. Foto: Frontline Handout / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

USA samarbeider med Norge for å forsøke å finne svar på hvordan skipsfarten gjennom Hormuzstredet og Omanbukta kan sikres, opplyser USAs ambassadør til NATO.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Vi samarbeider med vår allierte Norge for å adressere bekymringene knyttet til Iran, sa ambassadør Kai Bailey Hutchison på en pressekonferanse i Brussel tirsdag.

Hun viste til at to skip med tilknytning til Norge er blitt angrepet i området de siste ukene.

– De hadde rett til å være der, og vi må beskytte retten til navigasjon gjennom Hormuzstredet, sa Hutchison, som forklarte at USA nå samarbeider med både Norge og andre berørte land for å finne svar på hvordan skipsferdselen gjennom Hormuzstredet og Omanbukta kan holdes åpen.

– Iranerne vet hva de gjør. Vi ber dem om å komme til bordet for å finne en diplomatisk løsning.

Søndag 12. mai ble det norskregistrerte tankskipet Andrea Victory angrepet i Omanbukta. Et nytt angrep torsdag 13. juni rammet det Frontline-eide tankskipet Front Altair. Iran nekter for å stå bak angrepene.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden