Stoltenberg advarer mot å trekke NATO inn i diskusjonene om Iran

NATOs generalsekretær Jens Stoltenberg. Foto: AP / NTB scanpix
NATOs generalsekretær Jens Stoltenberg. Foto: AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

NATO-sjef Jens Stoltenberg tror spekulasjoner om et alliert nærvær i Hormuzstredet bare vil gjøre situasjonen enda mer spent.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Det er en alvorlig situasjon. Men jeg tror det er viktig at man nå ikke bidrar til å øke spenningen ved å spekulere for mye. Det viktigste er at man prøver å finne en måte å få ned spenningen på, sier Stoltenberg til NTB.

Han forteller at situasjonen i Hormuzstredet og Omanbukta er blitt diskutert på flere NATO-møter den siste tida, og at han selv har snakket med både utenriksminister Mike Pompeo og tidligere forsvarsminister Patrick Shanahan om saken.

Men iranerne har han ikke snakket med.

– Nei, og det ville heller ikke ha vært naturlig, simpelthen fordi dette er en situasjon der NATO ikke er direkte involvert.

Frp-topper om krig mot Iran: – USA kan ikke akseptere å bli ydmyket igjen

Stoltenberg advarer mot å begynne å spekulere på om det kan bli aktuelt med et militært nærvær i området fra NATOs side.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Nå må vi gjøre alt for å bidra til å få ned spenningen, for å få ned faren for en militær konflikt. Da tror jeg ikke tida er inne for å tenke høyt om et mulig NATO-nærvær. Det kan bare bidra til det motsatte, sier han.

Folk flest rammes hardt av Irans økonomiske krise: – Vårt problem er underslag og tyver i regjeringen