Kypriotisk offiser fikk sju livstidsdommer for sju drap

Artikkelen fortsetter under annonsen

En gresk-kypriotisk offiser som har tilstått å ha drept fem utenlandske kvinner og to av deres døtre, er dømt til livsvarig fengsel sju ganger.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Mannen fant sine ofre på nettet og tok i løpet av tre år livet av fem kvinner og to barn. Alle kvinnene arbeidet som hushjelper på Kypros. De var fra Filippinene, Romania og Nepal.

Nikos Metaxas (35) sa seg mandag skyldig i alle drapene han var tiltalt for.

Etter at påtalemyndigheten hadde lest opp tiltalebeslutningen, leste Metaxas opp en kort uttalelse der han ba ofrene om unnskyldning.

Han har selv ikke kunnet forklare hvorfor han drepte kvinnene og de to jentene.

– Det kypriotiske samfunnet vil lure på hvordan ett av dets medlemmer kunne nå et slikt punkt. Jeg har også spurt meg selv hvorfor. Jeg har ennå ikke greid å finne et svar. Jeg har begått grusomme forbrytelser, sa Metaxas med grøtete stemme.

Aktuelt: Sjuende lik funnet i drapssak som ryster Kypros

Drapene ble utført fra september 2016 til sommeren 2018.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Kypros har aldri tidligere opplevd noe lignende, og saken har vakt sterk avsky og sjokk.

Politiet på Kypros har fått kraftig kritikk for ikke å ha startet etterforskning etter at kvinnene ble meldt savnet en etter en. Det har ført til at politisjefen på Kypros fikk sparken og justisministeren måtte gå av.

Etterforskningen ble først startet etter at en turist oppdaget et lik øverst i en minesjakt i midten av april som følge av kraftig regn. Fire dager etter ble offiseren pågrepet. Metaxas har deretter ført politiet til de andre stedene han har dumpet likene. Flere av likene var gjemt i kofferter, og flere ble dumpet ved en giftig innsjø.

Bakgrunn: Søker etter ofre for antatt seriemorder i innsjø på Kypros