Regimekritiker reiste fra Benin

Artikkelen fortsetter under annonsen

Tidligere president og kritiker av den sittende regjeringen i Benin, Thomas Boni Yayi (66), måtte lørdag reise fra landet på grunn av helseproblemer.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Den tidligere presidenten har i praksis sittet i husarrest i sitt eget hjem nord i Benin den siste tiden. Talsmann for partiet, Noureni Atchade, sier til fransk radio at Boni Yayi har forlatt Benin «etter at hans helsetilstand har forverret seg raskt»

Den tidligere presidenten har vært en av de fremste kritikerne av den sittende regjeringen etter parlamentsvalget i april. Da ble samtlige partier fra opposisjonen nektet å stille til valg etter at det som er omtalt som valgreguleringer, ble innført av makthaverne. Bare to partier, som begge er allierte med president Patrice Talon, fikk stille med kandidater til valget.

Etter valget har det ellers ganske fredelige vestafrikanske landet vært preget av demonstrasjoner og opptøyer. Minst fire personer har mistet livet i forbindelse med protestene.

Etter flere tiår med autoritært styre gikk Benin over til demokrati i 1990. Landet har vært fram til de omtalte valgendringene i år blitt framhevet som et demokratisk forbilde, med opptil 20 ulike politiske partier.