Omstridt republikaner stiller til valg på nytt i Alabama

Tidligere høyesterettsdommen i Alabama, Roy Moore, vil gjøre et nytt forsøk på å bli valgt til det amerikanske senatet i valget neste år. Foto Julie Bennett /AP / NTB scanpix
Tidligere høyesterettsdommen i Alabama, Roy Moore, vil gjøre et nytt forsøk på å bli valgt til det amerikanske senatet i valget neste år. Foto Julie Bennett /AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Den erkekonservative republikaneren Roy Moore (72) kunngjorde torsdag at han på nytt vil stille som kandidat til senatsvalget i USA til neste år.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Kan jeg vinne? Ja, jeg kan vinne. Ikke bare kan jeg – de vet jeg kan, da han kunngjorde sitt kandidatur Moore i delstatshovedstaden Montgomery torsdag.

Den tidligere høyesterettsdommeren vil ta opp kampen mot den demokratiske representanten Doug Jones som vant over ham i valget i 2017. Normalt ville en republikaner vinne senatsvalget i konservative Alabama, og president Donald Trump støttet åpent Moore i 2017. På valgdagen gikk likevel overraskende mange velgere til demokratenes kandidat som følge av overgrepsanklager. Nå håper Moore vinden har snudd.

– Folk i Alabama er ikke bare sinte, de vil følge sinnet og stemme etter det, sa Moore og la til: – Folk i Alabama er lei av politikere som sier en ting og gjør noe annet.

Valgnederlaget for Moore i 2017 startet med at avisa Washington Post begynte å publisere artikler om kvinner som anklaget ham for å ha forsøkt å innlede forhold med dem da de ennå var tenåringer og han var i 30-årene og jobbet som advokatfullmektig. To av dem anklaget ham for overgrep og antastelser.