Trump vil ikke beklage til fem menn som fikk voldtektsdom opphevet

Donald Trump vil ikke beklage sitt krav om gjeninnføring av dødsstraff i 1989 i forbindelse med voldtektsanklagene mot fem tenåringer som senere ble renvasket. Foto: Evan Vucci / AP / NTB scanpix
Donald Trump vil ikke beklage sitt krav om gjeninnføring av dødsstraff i 1989 i forbindelse med voldtektsanklagene mot fem tenåringer som senere ble renvasket. Foto: Evan Vucci / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Donald Trump krevde i 1989 gjeninnføring av dødsstraff etter at fem tenåringer ble anklaget for voldtekt. De ble senere renvasket, men Trump vil ikke beklage.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

En TV-serie har gitt saken ny oppmerksomhet, og Trump fikk tirsdag spørsmål om den fra en journalist.

– De innrømte at de var skyldige, sa presidenten om mennene som ble dømt for voldtekt og senere renvasket.

I 1989 betalte Trump for avisannonser med krav om gjeninnføring av dødsstraff etter at en gruppe tenåringer med minoritetsbakgrunn ble anklaget for voldtekt av en hvit kvinne. Voldtekten hadde skjedd i Central Park i New York.

Fem tenåringer ble dømt til fengsel for gjengvoldtekt. Men dommene ble opphevet i 2002 etter at en annen mann ble knyttet til voldtekten.

De fem mennene, som sa de ble presset av politiet til å tilstå noe de ikke hadde gjort, fikk erstatning fra myndighetene i New York.