Canadas statsminister sier ja til omstridt oljeprosjekt

Statsminister Justin Trudeau har sagt ja til at en viktig oljerørledning får utvidet kapasitet. Foto: Peter McCabe / The Canadian Press via AP / NTB scanpix
Statsminister Justin Trudeau har sagt ja til at en viktig oljerørledning får utvidet kapasitet. Foto: Peter McCabe / The Canadian Press via AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Canadas statsminister Justin Trudeau har gitt klarsignal til en omstridt utvidelse av en oljerørledning, som kritikerne mener vil ødelegge miljøet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Utvidelsen av den allerede eksisterende oljerørledningen skal gjøre det mulig å føre enda mer olje fra innlandsprovinsen Alberta til en havn ved Vancouver på stillehavskysten slik at den kan eksporteres til utlandet.

– I dag kunngjør jeg at regjeringen vår har godkjent at Trans Mountains utvidelsesprosjekt kan settes i gang. Selskapet planlegger å sette spadene i jorda i denne byggesesongen, sa Trudeau på en pressekonferanse tirsdag.

Prosjektet er blitt møtt med protester fra miljøvernere og urbefolkningsgrupper. Det har også blitt gjort flere forsøk på å hindre utbyggingen i domstolene.

Saken har ført til konflikt mellom Canadas to vestligste provinser, og det er også ventet at den vil spille en viktig rolle i valget på ny nasjonalforsamling i oktober.