Huawei spår salgssvikt i utlandet

Det kinesiske mobilselskapet Huawei forbereder seg på et fall i salget av smartmobiler i utlandet på opptil 60 prosent og vurderer å trekke sin nye telefon fra det europeiske markedet. Foto: Mark Schiefelbein /AP / NTB scanpix
Det kinesiske mobilselskapet Huawei forbereder seg på et fall i salget av smartmobiler i utlandet på opptil 60 prosent og vurderer å trekke sin nye telefon fra det europeiske markedet. Foto: Mark Schiefelbein /AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Det kinesiske mobilselskapet Huawei forbereder seg på et fall i salget av smartmobiler i utlandet på opptil 60 prosent.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Huawei skal etter planen introdusere sin nyeste smarttelefon, Honor 20, i de europeiske markedene 21. juni. Nå vurderer imidlertid produsenten å avlyse hele lanseringen og ta modellen av markedet, skriver finansstedet Bloomberg ifølge Reuters.

Huawei forbereder seg på å miste mellom 40 og 60 prosent på salget av smarttelefoner i utlandet.

Etter den amerikanske kampanjen for å stanse den kinesiske mobilgiganten ifra å etablere seg i det nye 5G-markedet har Huawei satt ned en gruppe som skal overvåke salget i Storbritannia og Frankrike. Som erstatning vil selskapet satse på å kapre minst halvparten av det kinesiske innenriksmarkedet.

Også EU-parlamentet har oppfordret til en plan mot sikkerhetstrusler som kan være forbundet med bruk av kinesisk mobilteknologi i EU. I forrige uke ble Spania det første landet i EU til å rulle ut det nye 5G-nettet, som er blitt bygget i et samarbeid mellom Vodaphone Espana og Huawei.