Hongkongs leder varsler kunngjøring

Demonstrasjoner i Hongkong fredag kveld. Mødre ber for sine barns framtid, og noen av plakatene har påskriften: Hva er igjen av Hongkong hvis vi mister den unge generasjonen? Foto: Vincent Yu / AP / NTB scanpix
Demonstrasjoner i Hongkong fredag kveld. Mødre ber for sine barns framtid, og noen av plakatene har påskriften: Hva er igjen av Hongkong hvis vi mister den unge generasjonen? Foto: Vincent Yu / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Hongkongs leder Carrie Lam kommer lørdag med en kunngjøring etter at den siste uken har vært preget av enorme demonstrasjoner mot et omstridt lovforslag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Lam har varslet pressekonferanse klokken 15 lokal tid, heter det i en kort uttalelse fra myndighetene i Hongkong.

Det oppgis ingen detaljer om hva Lam planlegger å si, men flere medier, blant dem South China Morning Post og Sing Tao, melder at hun kan komme til å skrote et lovforslag som muliggjør en utleveringsavtale med Kina. Lovforslaget har ført til enorme demonstrasjoner den siste uken.

Voldelige sammenstøt mellom politi og demonstranter forrige helg og onsdag denne uken førte til at behandlingen av den omstridte lovendringen ble utsatt på ubestemt tid av Hongkongs lovgivende forsamling.

Lam, som er innsatt av Kinas president Xi Jinping, har fram til nå likevel stått fast på at lovendringen som muliggjør utlevering av mistenkte i straffesaker til Kina, vil bli en realitet.

Mange er bekymret for at en slik lov i praksis vil åpne for å utlevere politiske aktivister og sende Beijings meningsmotstandere i hendene på det kinesiske rettsvesenet.

Hongkong er en del av Kina, men har stor grad av selvstyre og et eget rettsvesen.