200 saksøker tre selskaper etter dødsbrann i London

Advokat Robert Mongeluzzi legger fram bakgrunnen for søksmålet mot tre selskaper etter brannen i London i 2017. Foto: Matt Rourke / AP / NTB scanpix
Advokat Robert Mongeluzzi legger fram bakgrunnen for søksmålet mot tre selskaper etter brannen i London i 2017. Foto: Matt Rourke / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Tre selskaper er saksøkt av 200 personer etter brannen i Grenfell Tower i London i 2017 for feil i et kjøleskap, der brannen startet, og fasadekledningen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

71 personer døde i brannen i den kommunale boligblokken vest i London, der ilden spredte seg svært raskt.

Brannen skal ifølge søksmålet ha startet i et kjøleskap, med feil eller feilvare, i femte etasje. En av årsakene til at flammene spredte seg så raskt, var at bygningen var kledd med fasadeplater som inneholdt brennbart materiale.

Robert Mongeluzzi i Saltz Mongeluzzi Barrett & Bendesky kunngjorde søksmålet på Twitter tirsdag.

Advokatfirmaet representerer 200 saksøkere, både overlevende etter brannen og pårørende av omkomne, som saksøker tre selskaper som produserer enten kjøleskapet eller fasadekledningen: Whirlpool, Arconic Inc., og Celotex Corporation.

Ifølge søksmålet visste Celotex at fasadeplatene ikke burde brukes for bygg som var så høye som Grenfell Tower, men valgte likevel å levere varen.

Søksmålet er neste 600 sider langt, men inneholder ikke opplysninger om hvor mye saksøkerne krever i erstatning.