Ungarsk politi hever ulykkesskipet i Budapest

En kran er på plass for å heve turistbåten som sank i Budapest 29. mai. Foto: AP Photo / Darko Bandic / NTB scanpix
En kran er på plass for å heve turistbåten som sank i Budapest 29. mai. Foto: AP Photo / Darko Bandic / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Ungarsk politi er i gang med hevingen av turistbåten som sank i Budapest, etter å ha kollidert med et norskeid skip.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Kollisjonen mellom turistbåten og cruiseskipet Viking Sigyn skjedde på elva Donau i sentrum av Budapest 29. mai.

Dykkere har hittil ikke kunnet ta seg inn i båten på grunn av den sterke strømmen i elva, etter uker med regn. I stedet har redningsoperasjonen dreid seg om å forberede båten på heving ved å feste vaiere rundt fartøyet, slik at båten kan bli hevet av en kran.

En talsperson for politiet sa mandag at heiseoperasjonen vil kunne ta seks timer, slik at dykkere skal få tid til å søke etter savnede. Så snart båten kommer opp av vannet vil den bli fraktet bort og undersøkt av politiet.

En gruppe sørkoreanere var om bord på turistbåten, som kantret og sank i løpet av noen sekunder etter sammenstøtet i slutten av mai måned.

19 mennesker er bekreftet døde, mens åtte fortsatt er savnet og antatt omkommet. Blant de savnede er en seks år gammel jente, tillegg til turistbåtens kaptein. Sju av passasjerene om bord overlevde ulykken.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Den ukrainske kapteinen på Viking Sigyn, som turistbåten kolliderte med, ble pågrepet og siktet kort tid etter ulykken. Han er mistenkt for å ha satt maritim trafikk i fare, for å ha forårsaket dødsfall, og for å ha slettet informasjon fra telefonen sin etter kollisjonen. Mannens advokater har opplyst at han nekter for å ha gjort noe galt.

Torsdag opplyste ungarsk påtalemyndighet at kapteinen fra før er mistenkt i forbindelse med en skipskollisjon i Nederland 1. april.