– Justisdepartementet går med på å dele bevismaterialet fra Mueller-rapporten

Foto: Reuters / NTB scanpix.
Foto: Reuters / NTB scanpix.
Artikkelen fortsetter under annonsen

Justisdepartementet har gått med på å overlevere bakgrunnsmateriale fra Robert Muellers rapport om Donald Trump, ifølge komitéleder i Representantenes hus.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Jerrold Nadler, Demokratenes leder i justiskomiteen, sier at han har inngått en avtale med departementet om beviser knyttet til anklager mot Trump.

– Jeg er glad for å kunngjøre at justisdepartementet har gått med på å begynne å rette seg etter komiteens stevning ved å dele Mullers viktigste dokumenter med oss og å gi oss avgjørende beviser som spesialetterforskeren brukte for å vurdere hvorvidt presidenten eller andre hindret rettergangen eller tok del i annen tjenesteforseelse, sier Nadler i en uttalelse gjengitt av ABC News.

Les også: Trump langer ut mot Mueller

Justisdepartementet har foreløpig ikke kommentert saken.

Nadler sier justiskomiteen som følge av avtalen inntil videre legger planene om å holde en avstemning om justisminister William Barr på is. De folkevalgte skulle tirsdag ha stemt over hvorvidt Barr har vist forakt for Kongressen i forbindelse med Muellers Russland-gransking.

Representantenes hus ventes tirsdag likevel å stemme over en resolusjon som vil gi justiskomiteen større fullmakter til å levere søksmål for å få tilgang til dokumenter.

Les også: Trump nedlegger forbud mot offentliggjøring av Mueller-rapporten