Britiske velgere har liten tillit til tory-topper

52 prosent av britiske velgere har ikke tillit til Boris Johnson, ifølge målingen. Foto: AP / NTB scanpix
52 prosent av britiske velgere har ikke tillit til Boris Johnson, ifølge målingen. Foto: AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Boris Johnson og Michael Gove, som leder i kampen om å bli ny tory-leder, blir sett på som upålitelige av over halvparten av britiske velgere, ifølge måling.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

55 prosent sier de ikke stoler på Gove, mens 53 prosent sier de ikke stoler på Johnson, ifølge målingen som BMG Research har gjennomført for The Independent.

Gove, som er miljøvernminister, havner dermed på sisteplass på en liste over elleve tory-kandidater der de rangeres etter sin evne til å lede, til å levere brexit, og til å forstå vanlige folks problemer.

Johnson blir på målingen utpekt til kandidaten som har størst evne til å hente hjem velgere som forlot de konservative til fordel for Nigel Farages nye brexit-parti. Over halvparten av brexit-partiets velgere, 52 prosent, sier de har tillit til Johnson, sammenlignet med 26 prosent av velgerne som helhet.

66 prosent av dem som sier de støtter Farages parti, sier de mener tidligere utenriksminister Johnson er best skikket til å gjennomføre brexit.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

De konservatives partileder og statsminister Theresa May leverte sin avskjedssøknad fredag. Hun blir sittende som fungerende statsminister og partileder inntil en etterfølger er på plass.

Partiet har satt av mandag som eneste dag der nominasjoner til ledervervet kan registreres.

Toryenes medlemmer i Underhuset skal deretter eliminere kandidater inntil det er igjen kun to navn på listen. De to kandidatenes navn blir deretter sendt ut på avstemning blant partiets 160.000 medlemmer. En beslutning er ventet å være klar i slutten av juli.