Mexicos president ber USA investere i Mellom-Amerika

Mexicos president Andres Manuel Lopez Obrador er fornøyd med avtalen med USA, men sier mer må til for å stanse migrantstrømmen fra sør. Foto: Eduardo Verdugo / AP / NTB scanpix
Mexicos president Andres Manuel Lopez Obrador er fornøyd med avtalen med USA, men sier mer må til for å stanse migrantstrømmen fra sør. Foto: Eduardo Verdugo / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Mexicos president Andres Manuel Lopez Obrador sier at USA må investere i økonomisk utvikling i Mellom-Amerika for å stanse migrantstrømmen fra regionen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Lopez Obrador hyller lørdag avtalen USA og Mexico inngikk fredag. Avtalen suspenderte USAs varslede tollinnføring på mexicanske varer, mot at Mexico tok grep for å stanse migrantstrømmen gjennom landet.

– Det blir ingen økonomisk krise i Mexico, sier presidenten.

Selv om Lopez Obrador er fornøyd med avtalen, sier han at USA må gjøre mer for Mellom-Amerika. Mange av migrantene som de siste årene har forsøkt å ta seg til USA gjennom Mexico, er fra Guatemala, El Salvador eller Honduras. Landene er rammet av gjengkriminalitet og fattigdom.

– Løsningen er ikke å bare stenge grenser eller komme med tøffe tiltak. Den eneste løsningen er å bekjempe fattigdom og manglende muligheter, slik at utvandring ikke er nødvendig, sier presidenten.