Presset Mexico sender soldater til grense

En gruppe migranter krysser Suchiate-elven mellom Guatemala og Mexico. Tusenvis av mexicanske soldater blir nå utplassert langs grensen for å forsøke å bremse strømmen av migranter fra Mellom- og Sør-Amerika som vil til USA.
En gruppe migranter krysser Suchiate-elven mellom Guatemala og Mexico. Tusenvis av mexicanske soldater blir nå utplassert langs grensen for å forsøke å bremse strømmen av migranter fra Mellom- og Sør-Amerika som vil til USA. Foto: Marco Ugarte / AP
Artikkelen fortsetter under annonsen

Mexico sender 6.000 soldater til grensen mot Guatemala for å stanse migranter på vei til USA. Dersom de mislykkes, truer president Trump med mer toll.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Mexicos president Andres Lopez Obrador opplyste fredag at nasjonalgarden utplasseres langs grensen mot Guatemala og på andre steder i landet.

Han sier han håper å kunne opprettholde dialogen med USA og er optimistisk med tanke på de pågående forhandlingene i Washington.

– Men migrasjonsspørsmålet kan ikke løses militært, advarer Lopez Obrador.

Også president Donald Trump har ytret seg optimistisk om handelsforhandlingene med Mexico og tvitret fredag at «det er god mulighet» for at de to landene blir enige om en avtale.

Les også: Pence: Tolløkning på mexicanske varer trår i kraft mandag

Trump kunngjorde forrige uke at USA innfører toll på 5 prosent på alle mexicanske varer som importeres til USA fra 10. juni. Tollsatsen vil øke til 10 prosent 1. juli, og deretter med 5 prosentpoeng hver måned, inntil den når 25 prosent 1. oktober, hvis Mexico ikke klarer å hindre migranter i å ta seg ulovlig over grensen til USA.

Ifølge USAs visepresident Mike Pence har samtalene med Mexico om migrantstrømmen vært oppløftende, men han sier det ikke er nok til å hindre den varslede tolløkningen og at den innføres mandag som planlagt.

Les også: 132.000 anholdt på grensen mellom USA og Mexico