Kallmyr: – Økende momentum for IS-domstol

Justis- og innvandringsminister Jøran Kallmyr (Frp) støtter ideen om å opprette en internasjonal straffedomstol for IS-krigere.
Justis- og innvandringsminister Jøran Kallmyr (Frp) støtter ideen om å opprette en internasjonal straffedomstol for IS-krigere. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Justis- og innvandringsminister Jøran Kallmyr (Frp) opplever økende støtte for forslaget om å opprette en internasjonal domstol for IS-krigere.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Det er et økende momentum for å få til en internasjonal løsning som sikrer at man får straffeforfulgt dem som har reist ned til Syria og Irak og deltatt i IS, sier Kallmyr til NTB.

Han var fredag i Luxembourg, der det ble holdt et uformelt frokostmøte om saken i forbindelse med EUs justis- og innenriksministermøte.

– Det var et konstruktivt møte, oppsummerer Sveriges innenriksminister Mikael Damberg, som var vert for frokosten.

– Det fins stor politisk støtte for å jobbe videre med spørsmålet, sier han.

Saken skal nå utforskes videre gjennom sommeren. Så skal Nederland etter planen arrangere et nytt ministermøte om saken i forbindelse med åpningen av FNs hovedforsamling i New York til høsten.

Men flere ulike alternativer ligger på bordet, og det er ikke trukket noen konklusjon om hvilken løsning man skal gå inn for, understreker Damberg.

– Det er mange vansker med dette. Vi har ikke sagt at dette er enkelt, advarer han.

Kallmyr er enig.

– Men det viktigste nå er å få utredet raskt hva som skal til for å klare det, sier han.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden