Cuba støtter Maduro tross sanksjoner fra USA

USAs finansdepartement setter en stopper for organiserte utdanningsturer til Cuba. Her er den amerikanske ambassaden på Cuba.
USAs finansdepartement setter en stopper for organiserte utdanningsturer til Cuba. Her er den amerikanske ambassaden på Cuba. Foto: Desmond Boylan / AP

Cubas støtte til Venezuelas president Nicolás Maduro er udiskutabel, og landet avviser de nye amerikanske sanksjonene, sier cubanerne i en uttalelse.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den offisielle uttalelsen kommer to dager etter at USAs finansdepartement satt en stopper for organiserte utdanningsturer til Cuba.

Avgjørelsen betyr slutten på en av de vanligste måtene amerikanere har besøkt Cuba på. Det amerikanske finansdepartementet begrunner de nye sanksjonene med Cubas «destabiliserende rolle på den vestlige halvkule». Det er blant annet Cubas nære bånd til Venezuelas president Nicolás Maduro som har ført til sterke reaksjoner i Washington.

Men Cubas støtte til Maduro rikkes ikke av sanksjonene:

– Cubas solidaritet med den konstitusjonelle presidenten Nicolás Maduro Moros og den bolivarske revolusjonen er ikke til diskusjon, heter det i uttalelsen.

Ifølge tall fra cubanske myndigheter besøkte over en kvart million amerikanske statsborgere øya i løpet av de første fire månedene i år. Det var en økning på 93,5 prosent fra samme periode i fjor. Økningen skjer på tross av at Trump-administrasjonen har skjerpet sanksjonene mot landet.

Samtalene i Norge mellom Maduros regjering og opposisjonen, som ledes av den selverklærte overgangspresidenten Juan Guaidó, endte forrige uke uten avtale.

Over 50 land har anerkjent Guaidó som president. Det har ikke Norge.

Bakgrunn: USA skjerper Cuba-sanksjoner

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden