Nordkoreansk forhandlingsleder dukket opp igjen

Kim Yong-chol, som angivelig var sendt i arbeidsleir av Nord-Koreas leder Kim Jong-un, dukket i helgen opp på konsert sammen med den nordkoreanske lederen. Foto: AP / NTB scanpix
Kim Yong-chol, som angivelig var sendt i arbeidsleir av Nord-Koreas leder Kim Jong-un, dukket i helgen opp på konsert sammen med den nordkoreanske lederen. Foto: AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

En av Kim Jong-uns nærmeste rådgivere, som ifølge en sørkoreansk avis var sendt i arbeidsleir, har dukket opp på konsert sammen med den nordkoreanske lederen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ifølge Sør-Koreas største avis Chosun Ilbo var Kim Jong-un rasende etter det mislykkede toppmøtet med USAs president Donald Trump i Vietnam i februar.

Flere i den nordkoreanske forhandlingsdelegasjonen ble ifølge avisen henrettet etter hjemkomsten, mens andre – blant dem Kims nære rådgiver og høyre hånd Kim Yong-chol – ble sendt i arbeidsleir.

I helgen dukket imidlertid Kim Yong-chol opp på en konsert i Pyongyang, der også den nordkoreanske lederen var til stede, viser bilder gjengitt av statlige medier i landet.

Bakgrunn: Nord-Korea henrettet rådgivere etter mislykket Trump-møte

Chosun Ilbo baserte sine opplysninger på en anonym kilde, men det stilles nå spørsmål ved om påstanden om henrettelser og andre straffereaksjoner var riktige.

Kim Yong-chol har ledet den nordkoreanske delegasjonen under atomforhandlingene med USA og har også vært på besøk hos Trump i Det hvite hus.

USA har ikke bekreftet opplysningene i Chosun Ilbo, og utenriksminister Mike Pompeo har nøyd seg med å si at amerikanerne «gjør sitt beste for å sjekke om de stemmer».

Aktuelt: Joe Bidens utspill fikk Nord-Korea til å rase