Trump krever stans i bombingen av Idlib

Idlib har de siste dagene vært et åsted forflere bombetokter. Foto: AP / NTB scanpix
Idlib har de siste dagene vært et åsted forflere bombetokter. Foto: AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

«STOPP» sier USAs president Donald Trump om den voldsomme bombingen av Idlib i Syria.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Jeg hører at Russland, Syria og, i mindre grad, Iran, bomber Idlib sønder og sammen. Uskyldige sivile har blitt drept i den vilkårlige bombingen. Verden ser på denne slaktingen. Hva er årsaken, hva vil det bringe? STOPP! skriver Trump på Twitter.

Eksilgruppa Syrian Observatory for Human Rights (SOHR) melder at 950 personer har blitt drept i de siste kampene i Idlib. 300.000 mennesker har flyktet til den tyrkiske grensen, ifølge syriske ikke-statlige organisasjoner.

Idlib er den siste provinsen i Syria som er kontrollert av opprørere, nærmere bestemt islamistgruppa Hayat Tahrir al-Sham, som tidligere var knyttet til al-Qaida i Syria. De siste dagene har syriske luftstyrker intensivert angrepene mot provinsen.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden