FAA: Boeing 737 MAX-fly kan ha feilproduserte flydeler

Flytypen ble etter Etiopia-ulykken satt på bakken av luftfartsmyndigheter over hele verden. Foto: Ted S. Warren / AP / NTB scanpix
Flytypen ble etter Etiopia-ulykken satt på bakken av luftfartsmyndigheter over hele verden. Foto: Ted S. Warren / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Den amerikanske luftfartsmyndigheten FAA sier at mange fly av Boeings omstridte 737 MAX-modell kan ha feilproduserte deler, skriver nyhetsbyrået Reuters.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

FAA sier søndag at 179 MAX-fly og 133 av Boeings NG-modell kan være rammet. Feilen gjelder slats som er plassert på flyenes vinger, skriver Reuters.

– De aktuelle flydelene kan være sårbare for feil som følge av en ufullstendig produksjonsprosess, sier FAA i en uttalelse. Myndigheten har gitt Boeing ti dager på å fjerne flydelene.

Boeing sier de har identifisert 21 fly av NG-typen som trolig har problemer med flydeler. De har i tillegg rådet flyselskaper til å undersøke ytterligere 122 fly.

Til sammen 346 mennesker har mistet livet i to 737 MAX 8-ulykker i Indonesia i oktober og Etiopia i mars. Flytypen ble etter Etiopia-ulykken satt på bakken av luftfartsmyndigheter over hele verden.