Kapteinen på norskeid elvecruisebåt i Budapest siktet

<p>28 mennesker omkom da den norske elvecruisebåten Viking Sigyn kolliderte og senket en turistbåt i Budapest onsdag. Foto: AP / NTB scanpix</p>
28 mennesker omkom da den norske elvecruisebåten Viking Sigyn kolliderte og senket en turistbåt i Budapest onsdag. Foto: AP / NTB scanpix Foto: Marko Drobnjakovic / AP

Kapteinen på den norskeide elvecruisebåten Viking Sigyn, som kolliderte med en turistbåt i Budapest, møtte lørdag til rettsmøte.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den 64 år gamle ukrainske kapteinen ble pågrepet etter onsdagens ulykke, som trolig kostet 28 mennesker livet.

Lørdag ble det holdt rettsmøte der den ungarske påtalemyndigheten krevde videre varetektsfengsling og fastholdt at ulykken etterforskes som en kriminell handling.

Bakgrunn: Kaptein på cruiseskip i varetekt etter turistbåtforlis – leting etter savnede fortsetter

Dommeren besluttet at kapteinen skal holdes varetektsfengslet i 30 dager, men åpnet for at han kan løslates mot kausjon. Forutsetningen er at han bærer en sporingsinnretning og holder seg i Budapest.

Påtalemyndigheten har imidlertid anket kausjonsspørsmålet.

Sju sørkoreanske turister er funnet omkommet etter kollisjonen like ved den kjente Margaret-brua i Budapest, mens 21 er savnet.

Sterk strøm, stor vannføring og skittent vann vanskeliggjør letingen etter savnede, og gjør arbeidet med å heve den 27 meter lange turistbåten Hableany vanskelig.

Elvecruisebåten Viking Sigyn er eid av den norske rederen Torstein Hagens rederi Viking Cruises..

Fanget på film: Ungarsk politi har video av cruiseskipsulykken

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden